Over de Juridische Mentor
108
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-108,theme-bridge,bridge-core-1.0.5,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
 

Over de Juridische Mentor

De Juridische Mentor is gespecialiseerd in Mediation en Juridisch advies. Wij adviseren en begeleiden zowel particuliere als zakelijke cliënten. De oprichter en eigenaar is Nikolaj Tigelaar.

 

Nikolaj is in 2004 afgestudeerd (Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam) en hij is sindsdien in vele rechtsgebieden werkzaam geweest als jurist.

 

Gedurende zijn werkzaamheden als jurist bij verschillende bedrijven en instellingen merkte hij steeds vaker dat cliënten weliswaar voorzien worden van goed juridisch advies, maar als ‘mens’ lang niet altijd gehoord worden. Het belanden in een juridische procedure kan zeer stressvol zijn en dan is het een extra steuntje in de rug als er ook echt geluisterd en meegeleefd wordt en eventueel nazorg wordt geboden.

 

Omdat Nikolaj ook ervaring heeft als Docent Recht op het Mbo en Hbo en daarbij ook mentor/studieloopbaanbegeleider voor studenten is geweest, vond hij het meer dan logisch om hier bedrijfsmatig iets mee te doen. Het resultaat is De Juridische Mentor, een juridisch adviesbureau voor personen en bedrijven die graag een ‘jurist / mentor’ aan hun zijde hebben staan, dat hij in 2014 is gestart.

 

Als snel kwam Nikolaj erachter dat hij ook belangstelling heeft voor de daadwerkelijke belangen van partijen en de dieper liggende oorzaak van het conflict. Zo behartigt Nikolaj de belangen van partijen bij bijvoorbeeld een echtscheiding, maar waar komen deze belangen daadwerkelijk vandaan? Welke waarden spelen bij partijen een essentiële rol in hun leven en in hoeverre botsen deze waarden in een huwelijk waardoor dit tot een echtscheiding heeft geleid?

 

Als mediator is het juist van belang om uitgebreid bij deze waarden stil te staan en het over de daadwerkelijke dieper liggende belangen van partijen te hebben. Daarom heeft Nikolaj een opleiding tot Mediator gevolgd en hij is dan ook al sinds 3 jaar werkzaam als geregistreerd MFN Mediator op het gebied van Personen- en familierecht (echtscheiding, verdeling erfenis, opstellen ouderschapsplan, etc.) en Arbeidsrecht (ontslagvergoeding, arbeidsconflict, etc.).

Voormalig- en huidige werkgebieden van Mr. N. Tigelaar:

 • Jurist bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)
  • Gespecialiseerd in de WW, ZW en WAO/WIA
 • Jurist bij een Deurwaarderskantoor
  • Gespecialiseerd in beslaglegging en het consumentenrecht
 • Docent Recht (MBO en HBO)
  • De lessen beslaan vrijwel alle rechtsgebieden
 • Voorlichtingen door middel van cursussen en workshops over verschillende rechtsgebieden aan scholen, gemeentes en welzijnsinstellingen.
 • Eigenaar van Juridisch adviesbureau De Juridische Mentor.
 • Studiebegeleiding van studenten die juridische opleiding volgen
Wij doen het net even anders