VAAK ONNODIG HOGE ECHTSCHEIDINGSKOSTEN
853
post-template-default,single,single-post,postid-853,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.5,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
 

VAAK ONNODIG HOGE ECHTSCHEIDINGSKOSTEN

VAAK ONNODIG HOGE ECHTSCHEIDINGSKOSTEN

Ik kom het in mijn werk maar al te vaak tegen, hoe vaak er onnodig hoge echtscheidingskosten worden gemaakt. Logisch, want in een dergelijke emotionele situatie kiest iedereen voor de eenvoudige weg en dat is de keuze voor een advocaat. Maar waarom zijn de echtscheidingskosten dan vaak onnodig te hoog?

Ten eerste kiezen vaak beide partners voor een eigen advocaat, terwijl als ze het vaak toch eens zijn over de meeste zaken, je ook gezamenlijk voor één advocaat kan kiezen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Laat dan degene met het laagste inkomen de advocaat inhuren, want dan is er grote kans dat je er een van de overheid toegevoegd krijgt. Je betaalt dan een eenmalige eigen bijdrage en dus niet het uurtarief van een advocaat.

Ten tweede gaan de partners vaak naar de rechtbank als de echtscheiding wordt uitgesproken. Als beide partners het toch eens zijn over de echtscheiding is het niet per sé nodig om naar de rechtbank te gaan. Ook dit scheelt weer een aanzienlijk bedrag aan rechterlijke kosten.

Ten derde, en misschien wel de meeste interessante, kan heel veel voorwerk door een jurist worden gedaan. Zoals de gesprekken met de partners, het opstellen van het echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan, het onderhandelen over partneralimentatie, en ga zo maar door. Alleen het uurtarief van een jurist is gemiddeld ruim 2x zo laag als die van een advocaat, terwijl ze opgeleid zijn om dezelfde werkzaamheden te verrichten. Het enige is dat een jurist niet bevoegd is om de echtscheidingszaak bij de rechter te brengen.

Daarom heeft een aantal juristen, waaronder De Juridische Mentor, goede afspraken met advocatenkantoren gemaakt, waarbij de jurist een kant en klaar dossier aan de advocaat levert. Het enige wat de advocaat dan nog hoeft te doen is even een kleine check of alles in het dossier zit en het vervolgens doorstuurt naar de rechter. De arbeidskosten die de advocaat hiervoor rekent zijn minimaal, waardoor de partners nauwelijks advocatenkosten kwijt zijn en alleen maar juristenkosten. En dit voor een juridische zaak waarbij een advocaat verplicht is. Zo is het bij De Juridische Mentor mogelijk om voor nog geen €1.200,- te scheiden, vanaf het eerste gesprek tot en met de officiële inschrijving in het handelsregister. Ga voor meer informatie naar www.dejuridischementor.nl.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie